Testamentti

Testamentilla päätät, kuinka omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen. Hyvin tehty testamentti estää perinnönjakoon liittyviä yllätyksiä ja epäselvyyksiä, koska tahtosi käy selvästi ilmi testamentista. Testamentin tekeminen kannattaa, vaikka haluaisitkin perintösi menevän lain mukaisille perillisillesi ja jakautuvan heille tasaosuuksin. Tekemällä testamentin pystyt nimittäin varmistamaan omaisuutesi säilymisen omassa suvussasi sekä vaikuttamaan verotukseen. Testamentilla voit myös tarjota puolisollesi taloudellista turvaa tai tukea sydäntäsi lähellä olevaa kohdetta. Muista, että testamentti pitää tehdä lain edellyttämällä tavalla, allekirjoittaa ja todistaa, jotta se on pätevä.

400

Juristin laatima testamentti 400 € (sis. alkukeskustelu 1 h, asiakirja ja loppukeskustelu)

Varaa aika

Miksi testamentti kannattaa tehdä?

Olitpa sitten yksineläjä, parisuhteessa, lapseton, vanhempi tai jo isovanhempi, testamentin tekeminen on järkevää. Testamentti on sinun toiveisiisi ja perhesuhteisiisi perustuva asiakirja. Laki tarjoaa perimysjärjestykseen yhden mallin, mutta testamentin avulla voit räätälöidä perimyksesi sisällön omaan elämäntilanteeseesi sopivaksi.

Haluatko, että lapsesi perivät kaiken? Jos sinulla on lapsia, he ovat perillisiäsi jo suoraan lain nojalla. Testamentin avulla voit kuitenkin antaa joustoa perimykseen ja vaikuttaa heille tulevan perintöveron määrään. Testamentti on myös mahdollisuus päättää toissijaisista perillisistä ja sulkea perillisten puolisoiden avio-oikeus pois sinulta peritystä omaisuudesta. Joskus on järkevää lisäksi ottaa kantaa lasten saamiin ennakkoperintöihin, ettei aikanaan annettuja lahjoja nosteta esiin enää perinnönjaossa.

Testamentin avulla pystyt turvaamaan puolisosi asumista ja taloutta paremmin kuin mihin lain tarjoama suoja yltää. Jos olette avoliitossa, puolisosi turvaaminen jää vielä vahvemmin testamenttisi varaan. Puolisoiden kannattaa harkita keskinäisen testamentin tekemistä - voit lukea lisää ja varata ajan keskinäisen testamentin alkukeskusteluun täältä.

Näin sujuu testamentin teko etäjuristin kanssa:
  1. Varaa itsellsi sopiva aika ajanvaraussivultamme.
  2. Juristimme soittaa sinulle sovittuna ajankohtana. Käytte puhelimessa enintään 1 tunnin mittaisen keskustelun testamentistasi. Voit samalla kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi perintöverotuksesta.
  3. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi. Luonnokseen voidaan tehdä korjauksia ja muutoksia loppukeskustelussa.
  4. Saat valmiin testamentin pdf-muodossa.
  5. Saat laskun sähköpostilla tai postilla.

Näin palvelu toimii

  • 1 tunnin alkuneuvottelu juristimme kanssa.
  • Juristimme laatii luonnoksen testamentista.
  • Saat laskun sähköpostiin.
  • Valmis asiakirja löytyy asiakastililtäsi pdf-muodossa.

Keskinäinen testamentti vai testamentit erikseen?

Puolison taloudellisen aseman turvaaminen on monelle yksi tärkeimmistä syistä tehdä testamentti. Testamentin tekeminen voi silti tuntua jopa pelottavalta. Ei ole aivan helppoa miettiä omaa tai puolison kuolemaa. Kun testamentin tekoon ryhtyy yhdessä puolison kanssa, asiaan voi olla helpompi tarttua.

Suomessa suosittu tapa on laatia keskinäinen testamentti puolisoiden kesken. Aivan yhtä hyvä ja osin joustavampikin tapa on laatia kummallekin puolisolle oma testamentti. Perheoikeuteen erikoistunut juristimme osaa räätälöidä juuri teidän tilanteeseenne sopivimman ratkaisun.

Varaa aika testamentin tekemisen alkukeskusteluun juristimme kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuka minut perii, jos en tee testamenttia?

Jos sinulla on lapsia (rintaperillisiä), he perivät sinut. Jos sinulla ei ole lapsia ja olet avioliitossa, puolisosi perii sinut. Puolison perintöoikeus on kuitenkin hieman erilainen eli hänenkin kuoltuaan sinulta tullut perintö palautuu omille sukulaisillesi. Jos sinulla ei ole lapsia eikä aviopuolisoa, perintösi menee muille sukulaisillesi seuraavassa järjestyksessä: vanhempasi, sisaruksesi, sisarustesi lapset, isovanhempasi ja setäsi ja tätisi. Serkkusi eivät peri sinua eli jos he olisivat lähimpiä elossa olevia sukulaisiasi, perintösi menee valtiolle. Voit aina tehdä testamentin muuttaaksesi perimysjärjestystä.

Voinko testamentata omaisuuteni aivan kenelle vain?

Jos sinulla ei ole lapsia (rintaperillisiä), voit testamentata omaisuutesi kenelle haluat. Jos sinulla on rintaperillisiä, heillä on oikeus vaatia testamentista huolimatta lakiosaansa, joka on puolet perintöosasta. Tämä tarkoittaa, että voit testamentata puolet omaisuudestasi vapaasti.

Voiko testamentilla vaikuttaa perintöveroihin?

Perintövero määrätään jokaiselle perilliselle erikseen hänen saamansa osuuden perusteella. Perintövero kasvaa suhteellisesti osuuden arvon mukaan, joten testamentilla on mahdollista vaikuttaa perinnön hajautumiseen ja siten veron kokonaismäärään. Perintö- ja lahjaverolaissa on säädetty myös tietyistä vähennyksistä, joiden vaikutus kannattaa aina ottaa huomioon testamenttia laadittaessa.

Saatavuus

Varaa juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta tai ruokatunnilta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät testamenttisi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

400

Juristin laatima testamentti 400 € (sis. alkukeskustelu 1 h, asiakirja ja loppukeskustelu)

Varaa aika

Testamentti

Testamentin laatiminen juristimme kanssa etäyhteyksin on todella helppoa. Varaa itsellesi sopiva aika ajanvaraussivustoltamme, ja jurstimme soittaa sinulle sovittuun aikaan. Käytte puhelimessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä ja voit samalla kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, nämä muutokset tehdään. Saat valmiin testamentin pdf-muodossa.