Keskinäinen testamentti

Puolison kuollessa toivoisi taloudellisten asioiden olevan mahdollisimman hyvässä järjestyksessä. Usein kuitenkin vasta tässä vaiheessa konkretisoituu, mitä oikeuksia puolisolla on pelkästään lain nojalla. Aviopuoliso nimittäin perii puolisonsa vain, jos perinnönjättäjällä ei ole lapsia. Avopuoliso taas ei koskaan peri puolisoaan, jos testamenttia ei ole. Jos haluatte antaa toisillenne taloudellista turvaa ja varmistaa puolison asumisen olevan mahdollisimman hyvin suojattu, keskinäisen testamentin tekeminen voi olla juuri oikea ratkaisu.

600

Juristin laatima keskinäinen testamentti 600 € (sis. alkukeskustelu 1 h, asiakirja ja loppukeskustelu)

Varaa aika

Testamentin tekeminen on välittämistä

Tekemällä testamentin helpotatte läheistenne ja sukulaistenne elämää. Keskinäinen testamentti on tahdonilmaisu siitä, kuinka omaisuus tulee jakaa silloin kun teistä ensimmäinen kuolee, sekä siinä vaiheessa, kun molemmat olette poissa. Hyvin tehty testamentti on muokattu juuri teidän elämäntilanteenne ja toiveidenne mukaisesti. Se vähentää tahtoonne liittyviä epäselvyyksiä ja estää perinnönjakoon liittyviä yllätyksiä.

Keskinäistä testamenttia laadittaessa mietitään aina, miten puolison tilanteesta pidetään parhaiten huolta toisen puolison kuoleman jälkeen. Usein punnitaan vaihtoehtoja esimerkiksi omistus- ja hallintaoikeuden välillä ja mietitään, miten valinnat vaikuttavat muihin perillisiinne. Tämän lisäksi on tärkeää pohtia, mitä haluatte omaisuudellenne tapahtuvan, kun molemmat olette kuolleet.

Yksilöllinen ja räätälöity testamentti mahdollistaa myös omaisuutenne järkevän ja verotuksellisesti fiksun siirtymisen niille, kenelle sen haluatte ohjata. Muistattehan, että testamentti pitää tehdä lain edellyttämällä tavalla, allekirjoittaa ja todistaa, jotta se on pätevä.

Näin sujuu testamentin teko etäjuristin kanssa:
  1. Varaa itsellsi sopiva aika ajanvaraussivultamme.
  2. Juristimme soittaa sinulle sovittuna ajankohtana. Käytte puhelimessa 1 tunnin mittaisen keskustelun testamentistasi. Voit samalla kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi perintöverotuksesta.
  3. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi. Luonnokseen voidaan tehdä korjauksia ja muutoksia loppukeskustelussa.
  4. Saat valmiin testamentin pdf-muodossa.
  5. Saat laskun sähköpostilla tai postilla.

 

Näin palvelu toimii

  • 1 tunnin alkuneuvottelu juristimme kanssa.
  • Juristimme laatii luonnoksen keskinäisestä testamentista.
  • Saatte laskun sähköpostiinne.
  • Valmis asiakirja löytyy asiakastililtäsi pdf-muodossa.

Keskinäinen testamentti

Testamentin tekeminen voi tuntua pelottavalta, kun sitä pohdittaessa pitää ajatella oman kuoleman jälkeistä tilannetta. Asiaa kannattaa kuitenkin ajatella niin, että testamentti on mahdollisuus pitää huolta läheisistä, vaikka itse ei olisikaan enää paikan päällä. Testamentin laatimisessa syntyvä pohdinta on usein hedelmällistä, ja testamentin valmistuminen vahvistaa puolisoiden molemminpuolista turvallisuudentunnetta.

Keskinäisen testamentin laadinta on kahden testamentintekijän tahdonilmaisujen yhdistämistä yhdelle testamenttiasiakirjalle. Aivan yhtä hyvä ja osin joustavampikin tapa on laatia kummallekin puolisolle oma testamentti. Perheoikeuteen erikoistunut juristimme osaa räätälöidä juuri teidän tilanteeseenne sopivimman ratkaisun.

Varaa aika keskinäisen testamentin alkukeskusteluun juristimme kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Periikö puolisoni minut?

Jos olet avioliitossa eikä sinulla ole omia lapsia, puolisosi perii sinut. Jos sinulla on lapsi tai lapsia (nk. rintaperillisiä), he perivät sinut, ei aviopuolisosi. Jos olet avoliitossa, aviopuolisosi ei peri sinua lain nojalla, vaikka sinulla ei olisi lapsia, joten erityisesti avopuolisoiden olisi tärkeää laatia testamentti. Huomaathan, että aviopuolisosi saattaa saada jonkin osan omaisuudesta myös avio-oikeuden nojalla osituksessa. Perheoikeuden juristimme auttaa sinua ymmärtämään kokonaisuuden ja ottamaan sen huomioon testamenttia laadittaessa.

Voinko testamentata omaisuuteni aivan kenelle vain?

Jos sinulla ei ole lapsia (rintaperillisiä), voit testamentata omaisuutesi aivan kenelle haluat. Jos sinulla on rintaperillisiä, heillä on oikeus lakiosaan, joka on puolet perintöosasta. Tämä tarkoittaa, että voit testamentata puolet omaisuudestasi vapaasti.

Voiko testamentin tehdä itse?

Laki määrää testamentille tietyt, melko ankarat muotovaatimukset, jotta se olisi pätevä. Testamentin voi toki tehdä omin päin ja vaikka käsin kirjoittaen, mutta kahden esteettömän ja yhtä aikaa läsnä olevan esteettömän todistajan täytyy se allekirjoituksillaan todistaa. Eri asia on, että perheoikeuteen erikoistunut juristi osaa auttaa testamentin laadinnassa ja verosuunnittelussa tavalla, josta sinulle tärkeät ihmiset saavat etua. 

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

600

Juristin laatima keskinäinen testamentti 600 € (sis. alkukeskustelu 1 h, asiakirja ja loppukeskustelu)

Varaa aika

Keskinäinen testamentti

Keskinäisen testamentin laatiminen juristimme kanssa etäyhteyksin on todella helppoa. Varaa itsellesi sopiva aika ajanvaraussivustoltamme, ja jurstimme soittaa teille sovittuun aikaan. Käytte puhelimessa läpi toiveenne ja ajatuksenne testamentin sisällöstä ja voitte samalla kysyä mieltänne askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen keskinäisestä testamentistanne keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, nämä muutokset tehdään loppukeskustelussa. Saatte valmiin testamentin pdf-muodossa.