Edunvalvontavaltakirjat puolisoille

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Kenelläkään läheiselläsi ei ole oikeutta toimia puolestasi ilman erikseen annettua lupaa, ei edes aviopuolisollasi. Tavalliset valtakirjat esimerkiksi pankkiasiointia varten lakkaavat olemassa voimasta, jos valtuutuksen antajan toimintakyky alenee selvästi. Edunvalvontavaltakirja täytyy tehdä silloin, kun kaikki on hyvin. Jos avun tarve on jo käsillä, edunvalvontavaltakirjaa ei voi enää tehdä. Edunvalvontavaltuutus on kuin voimassa oleva vakuutus sen varalta, ettet itse pysty hoitamaan asioitasi.

125

Edunvalvontavaltakirjat puolisoille online-palvelussa á 125 €

Tee online
Maksu tapahtuu viimeisessä vaiheessa

Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on juuri nyt

Ikääntyminen ja sairastuminen herättävät monet huomaamaan, miten tärkeä asiakirja edunvalvontavaltakirja on. Elämä on kuitenkin arvaamatonta, ja jos eteen sattuisi ikäviä terveyteen liittyviä uutisia joko itsellesi, puolisollesi tai vanhemmillesi, edunvalvontavaltakirja mahdollistaa käytännön asioiden hoitamisen joustavasti ja ilman ylimääräistä byrokratiaa. Jos haluat puolisosi kanssa varmistaa toistenne toimintamahdollisuudet sellaisessakin tilanteessa, kun toinen teistä on huonossa kunnossa, kannattaa tehdä edunvalvontavaltakirja.

Ei kannata odottaa, että toimintakyky heikkenee onnettomuuden, tapaturman, äkillisen sairauskohtauksen tai mielenterveydellisten syiden takia.

Haluatteko kokeilla edunvalvontavaltakirjojen tekemistä online-palvelussamme? Online-palveluun pääsee tästä. Huomaattehan, että kummankin edunvalvontavaltakirja tulee tehdä erikseen. 

Jos taas haluatte juristin laativan edunvalvontavaltakirjanne, voitte varata ajan täältä.

Näin sujuu edunvalvontavaltakirjan teko etäjuristin kanssa:
  1. Varatkaa teille molemmille sopiva aika ajanvaraussivultamme.
  2. Juristimme soittaa teille sovittuna ajankohtana. Käytte puhelimessa enintään 1 tunnin mittaisen keskustelun edunvalvontavaltakirjoistanne. Voitte samalla kysyä mieltänne askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi valtakirjan laajuudesta ja suhteesta testamenttiin ja hoitotahtoon.
  3. Juristimme laatii luonnokset edunvalvontavaltakirjoistanne. Luonnoksiin voidaan tehdä korjauksia ja muutoksia loppukeskustelussa.
  4. Saatte valmiin edunvalvontavaltakirjan pdf-muodossa.
  5. Saatte laskun sähköpostilla tai postilla.

Näin palvelu toimii

  • Vastaa kysymyksiin online-palvelussamme.
  • Räätälöity asiakirja syntyy vastaustesi perusteella.
  • Maksa sinulle sopivalla tavalla, pankkitililtä tai kortilla.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa.

Edunvalvontavaltakirja on lupa auttaa, jos apua tarvitaan

Edunvalvontavaltakirjassa annatte juridiset oikeudet hoitaa asioitanne itse valitsemillesi luottohenkilöille, vaikka juuri puolisollesi. Nyt tehty edunvalvontavaltakirja ei anna valtuutetuiksi nimeämillesi ihmisille mitään oikeuksia välittömästi. Edunvalvontavaltakirja on kuin vakuutus; sen vaikutukset näkyvät vasta, jos tulevaisuudessa et itse kykene huolehtimaan omista asioistasi ja tarvitset muiden apua. Edunvalvontavaltakirjan tulee voimaan ainoastaan, jos holhousviranomainen hyväksyy hakemuksen sen vahvitstamisesta. Vahvistaminen edellyttää aina lausuntoa asiantuntijalta, käytännössä lääkäriltä.

Voitte tehdä edunvalvontavaltakirjat myös juristin kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Millainen on pätevä edunvalvontavaltakirja?

Pätevälle edunvalvontavaltakirjalle on kaksi kriteeriä: 1) Se on tehtävä oikein ja lain vaatimukset täyttävällä tavalla ja 2) se on tehtävä oikea-aikaisesti eli riittävän ajoissa.

Mitä eroa on toimia edunvalvojana tai edunvalvontavaltuutettuna?

Tarkoitus on sama, eli toisen ihmisen asioiden hoitaminen hänen puolestaan ja hänen edukseen. Jos toimit holhoustoimilain puitteissa edunvalvojana, rooliisi kohdistuu paljon byrokraattisia velvoitteita kuten kirjanpito ja vuositilin antaminen holhousviranomaiselle (digi- ja väestötietovirasto). Edunvalvontavaltuutetun toimintaa säätelee taas eri laki, laki edunvalvontvavaltuutuksesta. Valtuutettuna toimiminen on joustavampaa, eikä vastaavia byrokraattisia velvotteita ole. 

Puolisollani on todettu muistisairaus. Voiko hän vielä tehdä edunvavontavaltakirjan?

Diagnoosi ei ole este edunvalvontavaltakirjan tekemiselle, jos valtakirjan antaja vielä selvästi ymmärtää tekemänsä asiakirjan merkityksen. Vaatimus on sama kuin testamentin tekemisessä.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

125

Edunvalvontavaltakirjat puolisoille online-palvelussa á 125 €

Tee online
Maksu tapahtuu viimeisessä vaiheessa

Edunvalvontavaltakirjat puolisoille

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on silloin, kun kaikki on kunnossa.