Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Kenelläkään läheiselläsi ei ole oikeutta toimia puolestasi ilman erikseen annettua lupaa. Tavalliset valtakirjat esimerkiksi pankkiasiointia varten lakkaavat olemassa voimasta, jos valtuutuksen antajan toimintakyky alenee selvästi. Edunvalvontavaltakirja täytyy tehdä silloin, kun kaikki on hyvin. Jos avun tarve on jo käsillä, edunvalvontavaltakirjaa ei voi enää tehdä. Edunvalvontavaltuutus on kuin voimassa oleva vakuutus sen varalta, ettet itse pysty hoitamaan asioitasi.

125

Edunvalvontavaltakirja online-palvelussa 125 €

Tee online
Maksu tapahtuu viimeisessä vaiheessa

Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on juuri nyt

Ikääntyminen ja sairastuminen herättävät monet huomaamaan, miten tärkeä asiakirja edunvalvontavaltakirja on. Elämä on kuitenkin arvaamatonta, ja jos eteen sattuisi ikäviä terveyteen liittyviä uutisia joko itsellesi, puolisollesi tai vanhemmillesi, edunvalvontavaltakirja mahdollistaa käytännön asioiden hoitamisen joustavasti ja ilman ylimääräistä byrokratiaa.

Ei kannata odottaa, että toimintakyky heikkenee onnettomuuden, tapaturman, äkillisen sairauskohtauksen tai mielenterveydellisten syiden takia.

Haluatko tehdä edunvalvontavaltakirjan mieluummin juristin avustuksella? Varaa aika edunvalvontavaltakirjan tekemiseen juristin kanssa täältä.

Näin sujuu edunvalvontavaltakirjan teko etäjuristin kanssa:
  1. Varaa itsellsi sopiva aika ajanvaraussivultamme.
  2. Juristimme soittaa sinulle sovittuna ajankohtana. Käytte puhelimessa enintään 1 tunnin mittaisen keskustelun edunvalvontavaltakirjastasi. Voit samalla kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi valtakirjan laajuudesta ja suhteesta testamenttiin ja hoitotahtoon.
  3. Juristimme laatii luonnoksen edunvalvontavaltakirjastasi. Luonnokseen voidaan tehdä korjauksia ja muutoksia loppukeskustelussa.
  4. Saat valmiin edunvalvontavaltakirjan pdf-muodossa.
  5. Saat laskun sähköpostilla tai postilla.

Näin palvelu toimii

  • Vastaa kysymyksiin online-palvelussamme.
  • Räätälöity asiakirja syntyy vastaustesi perusteella.
  • Maksa sinulle sopivalla tavalla, pankkitililtä tai kortilla.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa.

Edunvalvontavaltakirja on lupa auttaa, jos apua tarvitaan

Edunvalvontavaltakirjassa annat juridiset oikeudet hoitaa asioitasi itse valitsemillesi luottohenkilöille. Nyt tehty edunvalvontavaltakirja ei anna valtuutetuiksi nimeämillesi ihmisille mitään oikeuksia välittömästi. Edunvalvontavaltakirja on kuin vakuutus; sen vaikutukset näkyvät vasta, jos tulevaisuudessa et itse kykene huolehtimaan omista asioistasi ja tarvitset muiden apua. Edunvalvontavaltakirjan tulee voimaan ainoastaan, jos holhousviranomainen hyväksyy hakemuksen sen vahvitstamisesta. Vahvistaminen edellyttää aina lausuntoa asiantuntijalta, käytännössä lääkäriltä. Puolisoiden voi olla viisasta tehdä edunvalvontavaltakirjat yhtä aikaa. Edunvalvontavaltakirjat voi tehdä molemmille online-palvelussamme tai sitten etäjuristin kanssa

Tee edunvalvontavaltakirja juristin kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Millainen on pätevä edunvalvontavaltakirja?

Pätevälle edunvalvontavaltakirjalle on kaksi kriteeriä: 1) Se on tehtävä oikein ja lain vaatimukset täyttävällä tavalla ja 2) se on tehtävä oikea-aikaisesti eli riittävän ajoissa.

Mitä eroa on toimia edunvalvojana tai edunvalvontavaltuutettuna?

Tarkoitus on sama, eli toisen ihmisen asioiden hoitaminen hänen puolestaan ja hänen edukseen. Jos toimit holhoustoimilain puitteissa edunvalvojana, rooliisi kohdistuu paljon byrokraattisia velvoitteita kuten kirjanpito ja vuositilin antaminen holhousviranomaiselle (digi- ja väestötietovirasto). Edunvalvontavaltuutetun toimintaa säätelee taas eri laki, laki edunvalvontvavaltuutuksesta. Valtuutettuna toimiminen on joustavampaa, eikä vastaavia byrokraattisia velvotteita ole. 

Vanhemmallani on todettu muistisairaus. Voiko hän vielä tehdä edunvavontavaltakirjan?

Diagnoosi ei ole este edunvalvontavaltakirjan tekemiselle, jos valtakirjan antaja vielä selvästi ymmärtää tekemänsä asiakirjan merkityksen. Vaatimus on sama kuin testamentin tekemisessä.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

125

Edunvalvontavaltakirja online-palvelussa 125 €

Tee online
Maksu tapahtuu viimeisessä vaiheessa

Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on silloin, kun kaikki on kunnossa. Jos haluat tehdä edunvalvontavaltakirjan juristin avulla, varaa aika täältä.